Här hittar du Wanjas tre brev om sjukförsäkringen till riksdagsledamöterna…

avatar

Brevet som Wanja skickar till riksdagsledamöterna idag är det tredje sedan 2008. Det första från 2008 hittar du här. Det andra från 2009 hittar du här och till sist dagens brev här. Inför valet 2010 så var sjukförsäkringen en av de frågor som LO lyfte i valrörelsen. Bland annat med bilden till ovan från LOs valkampanj som blev mycket uppmärksammad.

Etiketter:

11 reaktion på “Här hittar du Wanjas tre brev om sjukförsäkringen till riksdagsledamöterna…

 1. Pingback: Proteststorm mot utförsäkringarna « Ett hjärta RÖTT

 2. avatarMaria

  Hej Wanja
  Fick genom bloggen ett ”Ett hjärta rött” veta att du skrivit dessa brev vilket gör mig glad.
  Jag undrar om det finns ett liknande engagemang inom LO för ”fas 3”? Denna så kallade arbetsmarknadsåtgärd som är både löne- och värdighets-dumpande, enligt mig.
  Själv har jag just blivit utkastad ur ”JUG fas-3 på grund av att jag är sjukskriven och måste nu ansöka om sjukpenning istället. En relativt ny regel säger nämligen att efter 30 dagars sjukskrivning får du inte längre vara kvar i JUG och ha aktivitetsstöd.
  Framtiden känns allt annat än trygg för någon annan inkomst finns inte. Tack för att du engagerar dig.
  MVH
  Maria

 3. avatarAnders Larsson Inläggsförfattare

  Hej Maria, Jag skriver ut din kommentar och ger till Wanja. LO arbetar med fas 3 också och tar upp det i alla forum där vi möter makthavare. Men minst lika viktigt är det att vi blir fler som säger vad vi tycker och diskuterar det med människor runt omkring oss. De borgerliga partierna vet mycket väl vad LO tycker och det bästa sättet att påverka är bland annat genom lokala aktiviteter som insändare, debattartiklar och demonstrationer. Bland annat är det därför som Wanja reser runt i landet så mycket som möjligt. För att ge argument och uppmuntra andra till att vara aktiva i frågan om fas3.

  1. avatarMaria

   Hej Anders och tack för ditt svar.
   Det är skönt att höra att ni agerar. Det är så märkligt nu för tiden, ingenting kommer ut, media tycks hylla det rådande klimatet.
   Människor far så illa och känner sig övergivna och de mänskliga rättigheterna verkar bara vara vackra ord. Tänk att vi skulle hamna 100 år bakåt i tiden, vem hade trott det!
   MVH
   Maria

  2. avatarsiv

   ta gärna med följande information också betr fas 3: det finns en grupp som INTE får någon ersättning alls, dvs 0 kr!, det är de som under fas 1 och 2 hade 223 kr/dag brutto, som inte tidigare hade kvalificerat sig för a-kassa.De får söka socialbidrag hos socialtjänsten alternativt att en partner (som också kan vara arbetslös eller låginkomsttagare) får försörja sin partner!
   har aldrig höjt LO brytt sig om denna fråga!

 4. Pingback: Protestlistor mot utförsäkringarna – det är bråttom nu! « Ett hjärta RÖTT

 5. Pingback: Juholt som galjonsfigur för Primehögern (= Svenskt Näringsliv) | Nemokrati

 6. Pingback: Vinden vänder – nu ifrågasätts marknadsfundamentalismen! | LO Bloggen

 7. Pingback: 108 läkare dömer ut Reinfeldtregimens nya sjukregler! | LO Bloggen

 8. Pingback: Det börjar bli dags att visa prov på den ofta omtalde öd(m)jukheten! | LO Bloggen

 9. Pingback: Regeringen fortsätter sitt staplande av otydliga undantag i sjukförsäkringen | LO Bloggen

Kommentarer inaktiverade.