Vad skall vi fylla det goda samhällets arbetsmarknad med?

avatar

På söndagsförmiddagarna lyssnar jag gärna på ”Godmorgon världen” på P1. Det brukar vara lagom till frukosten efter det att sonen fått blöjan bytt och skall ha mat. Programmet brukar vara riktigt bra och igår var det ett inslag som fångade mitt intresse lite extra.

Det var ett inslag om europeisk idédebatt och främst ur ett socialdemokratiskt perspektiv. Bland annat tog de upp skriften ”Att bygga det goda samhället” som skrivits av Jon Cruddas och Andrea Nahles. De menar att det goda samhällets politik handlar om demokrati, gemenskap och pluralism. Jag tror att många precis som jag känner att vi på många områden inte kan fortsätta på den vägen som slagit in på. Samtidigt vill vi sträva framåt och även om historien ibland kan skimra lockande i backspegeln måste blicken fästas vi horisonten och vi skall hitta en bra socialdemokratisk väg framåt.

Jag googlade på ”Att bygga det goda samhället” och det visar sig att man kan ladda hem den på Fronesis. Dessutom har Dagens Arena en artikel om den på nätet. Man skall kunna läsa ännu mer om skriften i nästa nummer av papperstidningen som kommer den 29 mars.

Nu har jag skrivit ut skriften och skall läsa igenom den och förhoppningsvis skall jag hitta några funderingar att fylla det goda samhällets arbetsmarknad med.

Etiketter:

En reaktion på “Vad skall vi fylla det goda samhällets arbetsmarknad med?

  1. avatarsiv

    till att börja med tycker jag AF ska få uttala sig om ”den goda arbetsmarknaden”, de kräver att de arbetslösa även ska ta deltid, oavsett antal timmar per vecka, med påföljd att skulle du sedan få ett heltidsjobb, måste den nya arbetsgivaren vänta ut din uppsägningstid…och då går förstås jobbet till en annan, alternativt att du får betala en månads lön till den arbetsgivare du vill lämna bums, som ett skadestånd för att han ska hitta en ny……dags för myndigheter att sätta sig in i vad lagar får för konsekvenser för individer…där måste grunden läggas för ”det goda samhället” !

Kommentarer inaktiverade.