Snabbt och billigt i alla ära, men ni glömmer väl inte att fråga?

avatar

I helgen kunde man läsa om en hemlig offert som ska ha kommit in till Riksdagens trafikutskott från ett kinesiskt järnvägsföretag där de erbjuder sig att bygga en höghastighetsbana på knappt fem år och för 25 miljarder kronor mindre än vad Trafikverket räknat på.

Enligt det kinesiska förslaget ska banan byggas på broar vilket skulle kunna bli billigare genom att man använder prefabricerade betongelement som i sin tur sparar material, det blir alltså både enklare att bygga och kostar mindre. Visst låter det intressant? Det tycker både jag och uppenbarligen Trafikutskottet som nu ska åka till Japan och Kina för att studera höghastighetståg på broar enligt Karin Svensson-Smith (MP) som är ordförande i Riksdagens trafikutskott.

Så ett bygge på halva tiden och en besparing på 25 miljarder! Vad finns det att inte gilla där? Bara en liten yttepytte grej, men egentligen kanske det viktigaste av allt; snälla glöm inte att fråga hur de ser på svenska arbetstider, arbetsmiljö, säkerhet och kollektivavtal. Glöm inte att fråga om de villkoren också är med i anbudet, om de tagit hänsyn till mänskliga rättigheter och den svenska föreningsrätten? Visst gör ni det? Frågar alltså?

 

2 reaktion på “Snabbt och billigt i alla ära, men ni glömmer väl inte att fråga?

  1. avatarchrister andersson

    Är det dessutom någon som sett nåt från kina vara av sådan kvalitet,oavsett om det handlar om mopeder-luftmadrasser-verktyg eller likn, att det håller att användas mer än en gång? Billigt är inte alltid ekonomiskt.

Kommentarer inaktiverade.