Grekland angår oss

avatar

Dramat kring Greklands skulder och möjlighet till en hållbar ekonomisk politik utspelas med oss som åskådare. En del följer utvecklingen med spänning, medan andra kanske slår ifrån sig med en känsla av att ”det där är långt bort”.

Men Greklands ekonomi hänger ihop med vår svenska. De villkor som det grekiska folket får för sin vardag och framtid är inte bara en teknisk eller finansiell fråga, utan i allra högsta grad politisk.

Europafacket, ETUC, där LO är medlem, har skrivit ett öppet brev till beslutsfattarna i EU med en uppmaning att arbeta för en konstruktiv lösning; en överenskommelse med den grekiska regeringen som är socialt rättvis och ekonomiskt hållbar. En av undertecknarna av det öppna brevet är LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Läs hela brevet här:

ETUC öppet brev om Grekland

 

Etiketter: , , , , ,

2 reaktion på “Grekland angår oss

  1. avatarElsa persson

    Tänkte på hållbar och social utveckling. Kan inte Lo med 20 miljarder i fonderade låna ut ett antal miljarder till grekerna för att inte hamna i under ett trovärdighetsproblem i sitt tyckande.

    1. avatarEllen Nygren Inläggsförfattare

      LO och de andra fackliga organisationerna som har undertecknat det öppna brevet representerar arbetare i länder, som alla påverkas av de politiska beslut som EUs ledare tar i det här konkreta fallet och även annars. Därför är det i allra högsta grad legitimt för våra organisationer att uppmana politiska beslutsfattare att noga tänka igenom de beslut de tar och att bedriva politik som blir socialt rättvis och ekonomiskt hållbar.

Kommentarer inaktiverade.