Tunna skivor om a-kassan i manifestet.

avatar

De stora tidningarna har skrivit mycket om den borgerliga regeringens valmanifest. Till exempel har DN, SvD och Aftonbladet rapporterat.

Söker man på ordet a-kassa så återfinns det två gånger i manifestet. I den ena meningen står det ”A-kassan har reformerats”. Den har för all del reformerats och jag tycker den har blivit sämre. I det andra sammanhanget nämns a-kassan i samband med att den skall göras obligatorisk. Inte om utan när och hur.

Det är inte obekant att många lämnat a-kassan sedan den reformerats. Här tycker jag man skulle göra arbetslöshetsförsäkringen bättre så att arbetstagare vill vara med i den frivilligt istället för att tvinga in alla arbetstagare i en dålig försäkring.

Här hittar du LOs pressmeddelande om manifestet.

Några bloggare som skrivit om manifestet är Alliansfritt Sverige, In your face, Johan Westerholm och Martin Moberg

Etiketter: ,