Europafackets demonstration träffade mitt i prick!

avatar

Europafackets demonstrationer brukar vara välorganiserade och det verkar det har varit denna gången också. Inte minst så var budskapet om att Europafacket vänder sig mot de nedskärningar som genomförs i Europa på bekostnad av jobb och tillväxt väl synligt överallt sa ombudsmannen på LOs internationella enhet, Mikael Nilsson, när jag talade med honom igår kväll efter demonstrationen.

Demonstrationen träffade mitt i prick för efter demonstrationen, och det var säkert ingen tillfällighet, så träffade Wanja Lundby-Wedin EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso för ett möte om krisen i Europa och om hur EU-kommissionen kan medverka till att medlemsländerna stimulerar sig ur krisen i stället för att lägga all kraft på åtstramningspolitik.

Innan jag lade på luren efter att ha tala med Mikael så påminde han om att dagen är början på en kampanj mot åtstramningen runt om i Europa. Det blir intressant att följa de kommande aktiviteterna.

Flera medier rapporterade om demonstrationen: Norrländska Socialdemokraten, Europaportalen och SvD

Etiketter: ,