Fredagsmys med arbetsmiljö?

avatar

(Länk till talet om sändningen inte startar)

Tidigare idag så talade arbetsmarknadsministern, Hillevi Engström på ett arrangemang som Arbetsmiljöverket höll i och som sändes på Bambuser.

Det var intressant att lyssna på arbetsmarknadsministern och man kan kanske inte kräva att hon i ett kort tal skall ta upp allt och att läsa upp regeringens nationella handlingsplan på arbetsmiljöområdet från första till sista sidan är inte att betrakta som fredagsmys ens på fredagsförmiddagen.

Men om man tar sig tid att lyssna på hennes tal som varar i drygt nio minuter och sedan läser intervjun med LOs vice ordförande, Ulla Lindqvist, i LO-tidningen så är det uppenbart att regeringen inte nått helt i mål om de velat ha arbetsmarknadens parter med på vagnen ända in i mål.

Om jag får rekommendera arbetsmarknadsministern något att läsa så är det LOs arbetsmiljöstrategi. Den är kanske inte heller något för fredagsmyset men börja läs den på måndag.

Etiketter: