Vad står det i motionerna till LO-kongressen 2012?

avatar

När jag läste Sanna Raymans inlägg på SvDs ledarblogg om hur tidsgränsen för riksdagsledamöterna att lämna in motioner närmar sig och om innehållet i dessa så tänkte jag att det skulle vara lika spännande att följa inlämningen av motioner till LO-kongressen.

Nu har LO förbunden som medlemmar och varje medlem som vill skriva en motion skall lämna den till sitt förbund för behandling i respektive förbund innan den kommer till LO.

Det gör att motionen måste lämnas in till respektive förbund ganska långt innan LO-kongressen och det är rimligt att den demokratiska processen får ta tid. Men skulle man inte kunna ha ett gemensamt stoppdatum för alla förbund för medlemmarna att lämna in motionerna till LO-kongressen.

Detta är en fråga som man skulle kunna skriva en motion om till LO-kongressen.

Kolla med din klubb/sektion eller närmsta avdelning om vilken tid som gäller för dig för inlämning av motion till LO-kongressen.

Etiketter: