IF Metalls tre kongressrapporter lockar till motionsskrivning!

avatar

IF Metalls kongress den 17–20 juni 2011 kommer att ha
tre fokusområden:

Vårt samhälle och solidariteten
Våra arbetsplatser och utvecklingen av hållbara arbeten
Vår organisation och starkt medlemskap

Som underlag för medlemsdiskussionen inför kongressen har tre arbetsgupper på uppdrag av IF Metalls förbundsstyrelse tagit fram rapporter på dessa tre teman. Rapporterna beskriver inte alla aspekter inom områdena, men tar upp några viktiga frågeställningar. För att stimulera diskussionen ytterligare finns också fl era öppna frågor i anslutning till texterna.

Syftet med rapporterna är att bredda diskussionerna inom förbundet och bädda för en bred principinriktad debatt inför och under kongressen. Rapporterna kan under hösten 2010 användas som diskussionsunderlag vid olika träffar och sammankomster i avdelningar, på klubbar och arbetsplatser. De är också ett underlag för avdelningar och medlemmar att skriva motioner kring.

Jag har precis laddat hem rapporterna och skall läsa igenom dem. De blir perfekta att läsa på bussen hem till Norrtälje. Jag tycker det är bra att rapporterna kommer redan nu så de kan användas för att få in motioner från medlemmarna. Kanske kan det bli några motioner till LO-kongressen också!

Etiketter: