Politiken i en förenklad version…

avatar

SvDs ledarblogg så ställer Per Gudmundson upp en förenkling av skattelinjen mot jobblinjen i Stockholm och kommer till slutsatsen att Socialdemokraterna vill höja skatten och få in en miljard medan Alliansen sänker skatten, satsar på sin arbetslinje, och får in två miljarder.

Men som den första kommentaren till inlägget lyder:

”Exakt vad är det som hindrar Per Gudmundson att jobba och betala 150 spänn i månaden?”

Medan Socialdemokraternas politik går ut på att alla skall arbeta så går Alliansens politik ut på att lönerna skall pressas neråt. Alliansen för en politik där de som har jobb skall lockas med skattesänkningar att arbeta mer. Samtidigt får en kader människor gärna vara arbetslösa för att hålla lönerna nere.

Så tolkar jag bland annat Alliansens nedrustning av arbetsmarknadsutbildningarna. Hur skall vi annars få arbetslösa människor att ta de arbeten som kommer med en konjunkturuppgång?

Om Sten Nordin får in två miljarder extra så används de nödvändigtvis inte till en politik för alla medan Socialdemokraterna står för en politik där alla skall ha arbete och betala skatt vilka med politik kan fördelas rättvist.

Förenklat…

Etiketter: ,