Vill du ha hjälp med motionen? -Motionen till LO-kongressen!

avatar

Nästa LO-kongress hålls den 25-28 maj 2012 och på den kommer motioner som medlemsorganisationerna skickat in att behandlas. Det är viktigt att komma ihåg att LO har de fjorton LO-förbunden som medlemmar. Skriver du en motion så skall den behandlas av ditt förbund först som i sin tur skickar den till LO.

Skicka alltså inga motioner direkt till LO utan ta kontakt med din sektion/klubb eller närmsta förbundsavdelning. De kan också hjälpa dig med vilka tider som gäller för inlämning av en motion. Eftersom motionerna skall vara LO tillhanda i slutet av december nästa år så måste de skickas in bra mycket tidigare för att hinna behandlas av respektive förbund.

Du måste vara medlem i facket för att kunna skicka in en motion.

I kommande inlägg skall jag försöka beskriva hur man skriver motioner. Har du några frågor om motionsskrivandet så får du också gärna ringa så skall jag försöka hjälpa till. Du når mig på 08-796 25 98.

Etiketter: