Regeringen tvingas se över sjukreglerna!

avatar

Miljöpartisten Gunvor G Ericson skriver idag på sin blogg om att regeringen tvingas se över sjukreglerna för gravida och egenföretagare.

Detta efter att det visat sig att Sverigedemokraterna ställer sig bakom de rödgrönas yrkande om att bifalla motioner om att ändra karenstid för egenförtagare och att se över socialförsäkringsförmånerna för gravida.

När detta gick upp för de borgerliga partierna så anslut även, enligt Gunvor, de sig till denna linjen i utskottet och imorgon skall man tydligen fatta beslut också skall det behandlas längre fram i kammaren.

Nu är det häpnadsväckande att när regeringen inser att man inte kommer undan så går man ut med ett pressmeddelande där man påstår att det är regeringen som ser över karenstiderna. Men alltså först när man står under galgen så händer det något.

Det skall bli intressant att se hur det kommer att gå med kommande motioner på detta området.

Samtidigt förhandlar LO om bättre försäkringsskydd för långtidssjuka.

Uppdatering: Idag skriver Aftonbladet om detta.

Etiketter: