”Fas 3 är lite som Shurgard, fast för människor istället…”

avatar

Så skrev Johannes Forssberg på Expressens opinionsblogg den 20 januari.

Fas 3 låser in människor på lågkvalitativa jobb och förbereder dem inte för de jobb som kommer med lågkonjunkturen. Det räcker alltså inte med att lappa och laga i regelsystemet. Det behövs en ny politik som bland innehåller arbetsmarknadsutbildningar riktade mot bristyrken.

Samtidigt fortsätter bloggare att berätta om hur de upplever fas 3:
Görans tankar och bagateller berättar om FAS 3 – Dröm eller helvete. Raggartufsen skriver om att nån gång ska väl även det sovandes folket vakna! Fasan skriver om Hillevis sköra människor.

Många har också skrivit om regeringens misslyckade politik när det gäller unga som förtidspensionerats utifrån artikeln i SvD: Röda Berget skriver att Reinfeldts hyckleri om unga förtidspensionerade kommer i dagen, Peter Andersson har valt rubriken ””Politisk katastrof” – I Reinfeldts Sverige förtidspensioneras rekordmånga unga”. Avslutningsvis skriver Martin Moberg om en alar(m)erande utveckling av unga förtidspensionärer….

Etiketter: ,