Håkan Juholt på LO-seminarium imorgon!

avatar

Expressen har utsett måndagen till Håkan Juholts första dagen på nya jobbet och den har han bland annat använt till att tala inför ett hundratal SEKO-medlemmar vid Bällstabro Värdshus utanför Stockholm.

Nu hade Håkan ett tufft program under helgen som gick så jag skulle vilja påstå att imorgon är det hans fjärde dag på det nya jobbet och då kommer han att besöka LO för att medverka på ett seminarium där han talar om framtiden och politiken med Wanja. Seminariet sänds ut på webb-tv på www.lo.se

Jag förväntar mig att Håkan kommer att tala om att bekämpa barnfattigdomen, se över skatterna, se över pensionssystemet och se över avregleringarna. Att se över pensionssystemet är det som rönt mest uppmärksamhet och han förtydligade idag när han mötte SEKO-medlemmarna vad han avser med det.

-Vi är inte i närheten av att överväga att riva upp pensionsreformen, sade Juholt på en träff med banarbetare i LO-facket Seko och underströk att den måste ha stöd över blockgränserna.

Så står det i ett TT-meddelande som kom för en stund sedan.

Men som man kunde förvänta sig så blev en del borgare nervösa när det kommer på tal att ens diskutera att försöka göra det lite bättre för dem som har det sämst. Bland annat ryckte det till i ryggraden hos Gunnar Hökmark under söndagskvällen. Gunnars blogginlägg är för övrigt så taffligt länkat att det är svårt att förstå vad han avser.

Andra som skriver om Juholt idag: Martin Moberg om att nu efter kongressen väntar hårt arbete. Johan Westerholm skriver om hur vi måste ut och jobba och gräva där vi står. Peter Andersson skriver om att vi kan, vi vill, vi törs!