Almedalen, tisdag

avatar

Tisdag på Gotland, Visby och Almedalsveckan. En något kyligare vind har dragit in över ön. Om det har något med politiska händelser att göra, som ett föga hett och knappast engagerat tal av statsminister Reinfeldt i går, är väl tveksamt. Talet var en märklig mix av stora, allvarliga tankar om global rättvisa, om befolkningssiffror och kommuniststater, till något slags tänkt skämt om svart-vit teve, Domusvaruhus och socialdemokrater som 70-tal. Det skarpa löftet är att regeringen tillsätter en framtidskommission med de fyra partiledarna från Alliansen som ledamöter.

Vid sidan av partiledartalen betar arrangörer av ett efter ett av de över 1.400 seminarierna som ska hållas under veckan. LO har idag haft en rad spännande seminarier. Det första på förmiddagen om välfärdsstaten som ”passiviserare” eller ”befriare”.  Se hela seminariet på video här. Idag fortsatte samtalen mellan LO och Svenskt Näringsliv om turordningsregler i LAS.  Det seminariet kan du se på video här. Se också seminarium om ett nytt kompetenslyft  här och ett viktigt om förskola och barn i spåren av att ”fler ska jobba”-politiken.  Se hela seminariet på video här.

LO avslutar nu tisdagen med medlemskväll för medlemmar och ”opinionsbildare” som tillsammans ska förtära sill och potatis i den gotländska sommarkvällen. Och i parken är det vänsterledaren Ohly som tar till orda i sitt tal.

Press:  Dagens arena-ledaren om ”Magister Reinfeldt”, DN inför dagens tal av Lars Ohly, DN om tal, Reinfeldt, SvD,

Fler som bloggar:
Martina Lind intervjuar Ardalan Shekarabi ,   Annarkia om Reinfeldts tal och tomma tunnor.  – Katrine Kielos på ledarbloggen om Reinfeldts tal  
 Roger Jönsson om en idélös statsminister, Ulf Bjereld om en framtidskommission
Johan Westerholm om ledarskap, DN, Almedalsbloggen om Reinfeldts tal, detsamma bloggar Erik Laakso om.

Etiketter: