Upp till bevis, du som talar om ett mänskligare samhälle

avatar

Om en halvtimma börjar riksdagen sin extrainsatta debatt och därefter beslut om sjukförsäkringen. Inför detta skriver LOs vice ordförande Ulla Lindqvist en artikel på SvDs Brännpunkt. (nätupplagan). ”Sverige behöver en modern och rehabiliteringsinriktad sjukförsäkring” menar hon och utvecklar LOs (och väldigt många andras..) kritik över de brister som nuvarande försäkring har. Ulla Lindqvist skriver:

Förhoppningsvis kan riksdagen i dag öka rättssäkerheten i sjukförsäkringen genom att rösta för de rödgrönas förslag.

Vid riksdagens omröstning i dag är det upp till bevis för de ledamöter som annars brukar säga att de tror på ett mänskligare Sverige 

Dagens beslut i riksdagen är en viktig och het politisk fråga men samtidigt något som berör enskildas vardag, ibland oerhört brutalt och hårt. En är Anette Fridolfsson som i dagens Aftonbladet frågar statsminister Reinfeldt. ”Hur ska jag försörja mig”. Om några timmar vet vi besked om hur allianspartiernas ledamöter tolkar begreppet ”mänskligare samhälle” och vilket som blir de borgerliga riksdagsledamöternas svar på Anette Fridolfssons frågor. 
Press: Debatt i SR mellan (S) och (M). DN,
Fler som bloggar: Peter Högberg, Peter Högberg2.  Staffan Lindström, Peter Johansson, Johan Westerholm,  Michael Granstedt, Annarkia, Kristian Krassman