Vi avrundar Almedalen 2011

avatar

Idag avslutas LOs seminarieprogram här i Almedalen, Visby. Jag hoppas kunna återkomma efter ett par veckors semester med något mer om allt det som genomförts under veckan. Men gissningen är att det visar sig att antalet besök på seminarierna har varit mycket bra, med viktiga och intressanta ämnen. Förhoppningsvis har också dagarna gett oss möjligheter att lyfta debattfrågor som är viktiga för LOs medlemmar, ge vår syn på lönefrågor, arbetsmiljö, anställningstrygghet och mycket annat.

Löner, ja. Idag hölls ett seminarium som handlade om lönebildningen och dess framtid. ”Kaos eller ordning och reda” var temat. En sammanfattning finns här.

Idag lanserade LO också en kampanjsida på Facebook för att väcka uppmärksamhet kring löner och inte minst att VD: ar hos den arbetsgivarpart som önskar lägre ingångslöner och kanske till och med lägre löner för löntagarna i stort, själva tar ut jättebelopp i ersättningar. I en rapport som LO nyligen presenterade framgår att en del VDar får lön motsvarande 40 industriarbetarlöner!  ”Gilla” kampanjsidan!

Press: Dagens Arbete.

Etiketter: