Bloggat och läsvärt med fackliga ögon

avatar

Det skrivs, debatteras och diskuteras dygnt och landet runt om frågor som har stor betydelse för LOs medlemmar och i det fackliga / facklig-politiska arbetet. LO-bloggen kommer regelbundet att lyfta fram en del läsvärda artiklar och blogginlägg, allt som en service till dig som läsare.  Det finns också en rad ambitiösa bloggare med fackligt perspektiv i landet som förtjänar nya läsare.

Dagens artiklar:
– LOs avtalssekreterare Per Bardh skriver i ”Tro&Politik” inför avtalsrörelsen med rubriken ”Direktörerna är aldrig nöjda”.
– Per Bardh skriver också i LO-tidningen, återgiven på LOs hemsida på temat ”Människorna viktigare än pensionssystemet”.
– Hans Tilly, Byggnads och Janne Rudén, SEKO skriver tillsammans med bl.a S-riksdagsledamot Anders Karlsson om alliansregeringens verkliga skäl att försämra a-kassan.

Dagens bloggar:
Henkas blogg: ”Arbetsgivarna vill urholka kollektivavtalen”.
Per-Olof Sjöö: om avtalsrörelse och ”Att hålla huvudet kallt”.
Annelie Nordström om ”Pride-festivalen i mitt hjärta”.
– Görans tankar och bagateller om FAS3-bidaget och om en floskelgenerator.
Ledarbloggen, Aftonbladet, om några som kan se framgång i FAS 3.
Löntagarbloggen om att göra ”Fas 3 frivilligt”.
Åsa Andersson om LOs satsning ”Stora resan
Camilla Wedin om börsfall, lågkonjunktur och avtalsrörelse.
– Bloggen:  FASAN riktar uppmaning till LO om kampen mot bla FAS3 med svar från LO i kommentarsfältet  Samma blogg har uppmaning till alla fack om att samlas mot FAS3.

”Från andra sidan”
Svenska dagbladet, ledaren rycker ut i försvar för arbetsgivarröster som vill skrota centrala avtal. Delvis reaktion på IF Metalls ordförande Stefan Löven som i Dagens industri med citat i SvD och DN uttalade sig om börskrisen och avtalsrörelsen.
Almegas Ulf Ö Andersson i Kommunalarbetaren på temat ”Lönen ska inte sättas i Stockholm

Etiketter: , , , , ,