Pride och facklig mobilisering mot diskriminering

avatar

 

”Facket måste öppna ögonen” är rubriken på Aftonbladets debattsida (webben) där LOs vice ordförande Ulla Lindqvist skriver om öppenhet på arbetsplatsen och om hur de viktiga ambitionerna förhåller sig till verkliga upplevelser i vårt Sverige 2011. Novus Opinion har hjälp LO undersökning om hur 1.000 anställda över hela landet ser på öppenheten i praktiken.

Om detta drar Ulla Lindqvist viktiga slutsatser:

Trots det fackliga arbete vi lagt ner, och trots de lagar och rättigheter vi fått för att skydda människor från diskriminering kopplat till sexualitet och könsidentitet så finns alltså mycket kvar att göra. Här finns anledning till självkritik, inte minst för oss inom facket.

Därför måste vi nu öka insatserna för att utbilda våra förtroendevalda i diskrimineringslagarna och i hur verkligheten för homo- bisexuella och transpersoner ser ut. det måste vara självklart att vända sig till facket om man blivit diskriminerad på grund av sexuell läggning.

Mer om LO på Pride och från seminariet med bl.a. Ulla Lindqvist kan du läsa på hemsidan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Och ett meddelande inför PRIDEPARADEN
Lördagen den 6 augusti kl 13.00 startar årets Prideparad.  Socialdemokraterna i Stockholm går tillsammans med HBT-S, SSU, LO och S-kvinnor i en egen avdelning.  Vi startar dagen med gemensam picknick och plakatmålning kl 10.30 i Tantolunden vid fotbollsplanen. Ta gärna med er egen föreningsfana, familj och vänner.

Kommer du direkt till paraden hittar du oss på Ringvägen vid Zinkensdamms IP från kl 12.30. Paraden avslutas vid Sergels Torg.

Välkommen!

Har du frågor? Kontakta Lasse Åsberg, 070-733 11 27 eller e-post lasse.asberg@socialdemokraterna.se

Fler som skriver: Marcus Gustavsson, SKTF, Alliansfritt, Makthavare,

Etiketter: ,