Det ska löna sig att arbeta

avatar

Det gamla talesättet ”Det ska löna sig att arbeta” används nu som rubrik på LOs avtalsinformation på hemsidan. Efter måndagens presentation av de konkreta avtalskraven drar LO också igång en kampanj på Facebook på temat ”Lägsta lön att leva på”. En speciell räknesnurra ingår i kampanjen. Här kan man pröva vad olika varor och tjänster ”borde” kosta om priset sattes med hänsyn till lönen. Budskapet är samtidigt att lönen måste höjas för dem som tjänar minst.

Med löner som går att leva på, kan unga människor flytta hemifrån och leva sina egna liv. Dessutom får många fler råd att köpa varor och tjänster som de behöver – bra för näringslivet också” .

Stöd LOs avtalskrav du också genom att ”Gilla” kampanjsidan på Facebook. Och testa vad du borde betala för pizzan, för din Iphone, för semesterresan ellr i hyra om det utgick från din egen lön.

Mer om avtalsrörelsen: LO-tidningen om Pappers om avtalskrav, Dagens Arbete om avtalsläget, Östra Småland med ledaranalys, Affärsvärlden om avtalskraven,

Fler som bloggar: Löntagarbloggen om kommentarer till lönekraven. Per-Olof Sjöö om DN-ledare på temat krisen, Roger Mörtvik om handbroms i uppförsbacke, Göran Johansson om privatiseringens effekter, Ett hjärta rött om systemskiftet, Utredarna, Ulrika Hagström om löneskillnader, Röda Berget om löner och aktieutdelningar, Peter Andersson om en ”ekokammare” i avtalsrörelsen, Lennart Holmlund om lönekampen,

Etiketter: ,