Ännu en välkommen motgång för regeringens LAS-motståndare

avatar

Idag har det debatteras anställningsskydd i riksdagen. Ett antal utspel från bland annat folkpartiet fick S-ledamoten Patrik Björk att reagera med en interpellation till arbetsmarknadsministern med frågan om regeringen nu tänker ta initiativ för att riva upp anställningsskyddet. Så kommer det inte att bli, var Hillevi Engströms besked.

Det är trots allt bra att frågorna ställs vid upprepade tillfällen. Titt som tätt dyker LAS-motståndarna upp. Titt som tätt höjs röster för att försämra LAS och inte sällan görs det med argument hämtade från sagoböckernas värld som att sämre anställningsskydd ger fler jobb. Det är då bra om klara besked om LAS naglas fast i stenskrift: Det är inte aktuellt med försämringar, det är inget problem för företagen, parterna på arbetsmarknaden är de som hanterar lagens dispositiva avsnitt och försämringar är inte alls en väg till fler jobb.

Om detta tycks det finnas en mycket bred uppslutning för i riksdagen, även om nu folkpartister, centerpartister eller till och med en och  annan kvarvarande kristdemokrat lever med dessa villfarelser.

Etiketter: ,