Från Kalla Sverige till Mitt Sverige

avatar

Idag är det avstamp för LOs värderingskampanj ”Mitt Sverige”. Under april månad kommer berättelser från människor runt om i Sverige att vara utgångspunkten för budskapet. Det handlar om arbetsmarknaden i stort, om FAS 3 och om utbildning. Det handlar om ett Sverige som idag är alltför kallt, med växande klyftor och ökad otrygghet för många. ”Mitt Sverige” tar upp förändringarna i trygghetsförsäkringar, de alltför stora löneskillnaderna och om hur arbetetsvillkor har förändrats i vårt land. En tidigare kampanj från LO hade temat ”Kalla Sverige”, något som nu ska vändas till att inte bara beskriva elände och kyla utan också markera möjliga vägar mot ett varmare Sverige.

Ett nav i kampanjen om ”Mitt Sverige” blir en särskild blogg och redaktion som dagligen kommer att publicera texter och berättelser på temat om ett varmare Sverige. Filmen ovan ingår i kampanjen.  Här finner du en presentation av redaktionen.

Du kan göra en insats: Dela filmen på din blogg, facebook eller länka på Twitter. Bidra med idéer och uppslag till hur arbetsmarknadsfrågorna borde belysas. Skriv kommentar på facebook, skicka ett tweet till @MittSverige_LO eller maila redaktionen@lo.se.

Dela med dig av din historia och gör Sverige varmare.

Mer: LO: inbjudan till kampanjmingel,  Mer om kampanjen på LOs facebook-sida. Mitt Sverige på TwitterFler som bloggar: Unionen Opinion om kampanjfilmer LO-bloggen, Tobias Gerdås,

Etiketter: , , , ,