-Den sänkta räntan är ett steg i rätt riktning men…

avatar

I en första kommentar till dagens räntebesked så säger LOs chefsekonom, Ola Pettersson, att det är ett steg i rätt riktning men räntan behöver sänkas ytterliggare för att nå inflationsmålet. Följ Ola på Twitter för fler kommentarer under dagen.

Tidigare idag, inför räntebeskedet, medverkade LOs ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, i SVTs Gomorron Sverige och diskuterade med bland annat Stefan Fölster om det väntade beskedet.

Medierna har gått igång och rapporterar för fullt: DN, SvD har rubriken att Riksbanken är allt mer pressad att sänka räntan, Dagens Industri rapporterar att räntorna och kronan gått ner efter Ingves besked, Norran skriver att Ingves överraskade, Dagens Handel skriver att den väntas ligga kvar på denna nivån till mitten av nästa år, Aftonbladet skriver att sänkningen var viktig för Riksbankens trovärdighet,