Kollektivavtal gör skillnad i plånboken vid sjukdom!

avatar

Kollektivavtal gör skillnad i plånboken vid sjukdom, konstaterar Folksams blogg Trygghetsspanarna.

I årets Välfärdstendens kommer Trygghetsspanarna fram till att den sammantagna ersättningen under den första sjukmånaden uppgår till 83 procent för flertalet anställda med kollektivavtal. Anställda utan avtal har 78 procent.

Det är alltså viktigt att kontrollera om en arbetsgivare har kollektivavtal när man söker jobb. Är du anställd hos en arbetsgivare som inte har kollektivavtal och är medlem i facket så hör av dig till närmsta förbundsavdelning och så de kan hjälpa er att försöka få arbetsgivaren att teckna ett avtal.

Är du inte medlem i facket så är det naturligtvis ett gyllene tillfälle att gå med och samtidigt verka för att få mer i plånboken om du blir sjuk!

Du kan lätt gå med i facket på www.gåmedifacket.nu

Etiketter: ,