Låt oss lägga kissblöjorna bakom oss och diskutera vinster i välfärden…

avatar

Sedan LOs ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, medverkade i Ekots lördagsintervju så har han fått flera brev om varför man väger blöjorna och säger nu själv att det inte är ett exempel att använda i diskussionen om kvalite´och vinster i välfärden.

Den välfärdspolitiska utredningen som LO har tillsatt ska ta fram konkreta förslag på hur välfärdssystemen kan moderniseras för att svara upp till de krav på kvalitet och tillgänglighet som ställs av medborgarna.

Utredningen skall göra en första presentation av sitt arbete i december och diskussionen om vinster i välfärden skall fortsätta efter det. Det är bra att Vårdföretagarnas näringspolitiska chef, Håkan Tenelius, deltar i diskussionen även i fortsättningen efter sin artikel i Aftonbladet.