– Noll jobb i regeringens budget!

avatar

– Det är anmärkningsvärt att regeringen inte tar chansen att bekämpa massarbetslösheten när 400 000 personer står utanför arbetsmarknaden. Regeringens budgetproposition har stora brister och kommer inte att ge de nya jobb som behövs. En bra sammanfattning av den här politiken är ”noll jobb”. Jag saknar framför allt de konjunkturstimulanser som skulle behövas för att bekämpa arbetslösheten. En positiv nyhet i budgeten är dock att Jan Björklunds planer på ettåriga gymnasieutbildningar uppenbarligen redan har skrotats.

Det säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i sin kommentar till regeringens budgetproposition.

Budgeten är naturligtvis huvudnyhet i många tidningar som DN, SvD, Aftonbladet och SR/Ekot.

Ann Helena Rudberg menar att budgeten är ointressant, Martin Moberg håller koll på vad Socialdemokraterna har i fokus tillsammans med Peter Johansson. Högbergs tankar om budgeten och omvända roller.

Etiketter: , , , , ,