Elektrikerförbundet om konflikten kring inkasseringsavtalet

avatar

Tidningen Arbetet skriver att förhandlingarna om ett nytt inkasseringsavtal för installationselektrikerna har strandat. Och nu har Elektrikerförbundet lagt ett omfattande strejkvarsel i fyra steg.

I en kommentar om konflikten säger Elektrikerförbundets avtalssekreterare Ronny Wenngren till Voltimums hemsida:

− Vi vill ha betalt för att vi tar fram, upprätthåller och moderniserar ett lönesystem som hela elteknikbranschen använder för sina kalkyler och offerter, säger Elektrikerförbundets förhandlingschef Ronny Wenngren. Dessutom lägger vi ner rejäla resurser på utbildning i att jobba rationellt och effektivt i systemet. Det gynnar ju både anställda och företagen. Självklart har vi LO med oss, eftersom vi inte begär något olagligt avtal.

− Man får komma ihåg att Eio är en ovanligt militant arbetsgivarorganisation, fortsätter Ronny. Vi har krävt rätten att överleva arbetsdagen. Eio sa nej. Vi har krävtmänniskovärdigt boende vid traktamentsjobb. Eio sa nej. Vi har krävt rätten att slippa resa 80 mil hemmifrån om man inte kan ordna barnpassning. Eio sa nej. Är det konstigt att vi tvingas varsla om strejk? Och nu är vi där igen.

Etiketter: , , ,