Arbetslösheten inom EU är ett gigantiskt fiasko för de nyliberala idéer som dominerat i Europa sedan 1980-talet!

avatar

Photo 2013-03-05 10 53 05-1Idag började Europafackets styrelsemöte och arbetslösheten och eurokrisen står högst på dagordningen. I en första rapport från styrelsemötet skriver LOs ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, följande på sin facebooksida:

Europafackets generalsekreterare Bernadette Segol, inleder årets första styrelsemöte. Hon berättar att arbetslösheten i EU nu nått skrämmande 12% och att ingen ljusning rapporteras när det gäller arbetslösheten de kommande åren! Detta är inget annat än ett gigantiskt fiasko för de nyliberala idéer som dominerat i Europa sedan 1980-talet. Hon talar om risken för nyfascism, rasism och gigantiska klasskillnader i massarbetslöshetens Europa. Europa behöver en ny inriktning – för fler jobb, bättre utbildning, bättre socialt skydd och investeringar för framtiden. Europa och Sverige kan. Bättre!

Etiketter: , ,