Därför sa facken inom industrin nej till medlarnas bud

avatar

I veckans videoklipp om avtalsrörelsen från GS så går avtalssekreteraren, Tommy Andersson igenom varför facken inom industrin tackade nej till medlarnas bud.

Tommy säger att det saknades regleringar kring deltidspension, arbetstidsförkortning, det saknades en uppgörelse mellan LO och Svenskt Näringsliv om avtalsförsäkringarna och föräldrapenningstillägget som facken inom industrin vill ha med men också delar som rör avtalspension och vållandedelen i TFA-försäkringen. Dessutom var värdet som föreslås över en treårsperiod för lågt. Åtminstone på år två och tre. Det totala värdet man erbjuder under en treårsperiod är sex procent och på det skall det avräknas en halv procent till arbetstidsförkortning.

GS avtalssekreterare, Tommy Andersson, menar att nu börjar det hårdna till ordentligt. Han väntar sig en slutlig hemställan från medlarna i slutet av veckan och räknar med att förbunden lämnar besked under helgen.

Etiketter: