OK Danmark

avatar

Jag er ok

Sommaren har kommit till Danmark. Himlen är moln lös och blå, solens strålar glittrar i Öresunds blåa vatten. Detta har jag hunnit uppfatta på väg in och ut ur konferenslokalen på LO skolan i Helsingör. Här har Nordens Landsorganisationer samlats för organisationskonferens och temat är återigen medlemsvärvning och organisering.

Dessa träffar för samtal och erfarenhetsutbyte är väldigt värdefulla. Varje gång slås jag av hur mycket som görs av fackförbunden i nordens länder med organiserings arbetet. Men framför allt så kan jag inte låta bli att reflektera över vilka kunskaper fackföreningarna har skaffat sig på de senaste 6-7 åren inom medlemsvärvning och organisering.

Ett exempel på det som händer i våra grannländer är att LO förbunden i Danmark har samlats i en gemensam ramkampanj om medlemskapets värde. Är du OK?

Kampanjen handlar om

  • Har din arbetsplats kollektivavtal ?
  • Facklig gemenskap
  • Lön
  • Föräldraledighet
  • Pension
  • Utbildning

20130531-104421.jpg

Etiketter: , , , , ,