Våga fråga

avatar

I dag efter en sen lunch smet jag in i en affär, medan jag stod och väntade på att en grej skulle hämtas från lagret. Så dök en ung kille upp och sa att han kom från Handels och frågade en i personalen om hon var medlem i facket. Det var hon inte. Han var väldigt proffsig och lyssnade på henne och hon gick med. Det var väldigt likt inslaget i Agenda för en vecka sen.

Det jag tyckte var det bästa var att han på en gång frågade. – Är du medlem i facket!

Det kan låta självklart att det är det första man frågar. Det är det inte, har i alla fall inte varit.

Flera internationella fackliga gäster som följt med på fackliga uppsökerier här i Sverige har sagt ungefär samma sak. Ni är jätte bra på att informera, har snyggt material och fångar den uppsöktes uppmärksamhet. Men varför frågar ni inte dem att gå med i facket på en gång?

Det här jobbar flera av fackförbunden kontinuerligt med och LO har tagit fram en webutbildning, Samtals träning på nätet.

Av det unga som inte är med i facket så är det väldigt många som inte har fått frågan.

Så våga fråga.

Agenda 19 maj 2013Foto: SVT

Etiketter: , , ,