Sammanfattning av konferensen ”Fairtrade och facket – två rörelser, ett syfte?”

avatar


LOs utredare, Susanne Lindberg Elmgren berättar om vad hon tar med sig för erfarenheter från konferensen.

I det första mötet i sitt slag samlade LO och Fairtrade den 27-28 januari representanter från hela världen för att samtala om hur de anställdas rättigheter, med fokus på jordbrukssektorn i länder med utbredd fattigdom, på olika sätt kan förbättras. Centrala frågor är hur de båda organisationerna kan se till att arbetstagare i länder med utbredd fattigdom kan organisera sig tillsammans med sina arbetskamrater och få en inkomst som det går att leva på.

Ovan delar LOs utredare, Susanne Lindberg Elmgren med sig av vad hon tar med sig från konferensen.

Du kan se konferensen i efterhand här:

Etiketter: , , ,