Att nå ut med information om våra avtalsförsäkringar blir allt viktigare

avatar

LO har ett samordningsansvar gentemot sina 14 förbund att utbilda försäkringsinformatörer som ska sköta informationen om våra avtalsförsäkringar för samtliga anställda som arbetar på arbetsplatser med kollektivavtal inom LO-SAF avtalet (privata och kooperationens avtalsområde).
Som ett komplement till det arbete som försäkringsinformatörerna gör på våra arbetsplatser med kollektivavtal, genomförde LO förra hösten en ringaktivitet i LO-distrikten i Norra Sverige och Västsverige. Det arbetet blev väldigt lyckat och uppskattat. Därför genomför vi nu en ny ringaktivitet under hösten. Den här gången är det 41 försäkringsinformatörer som ska ringa upp medlemmar och informera om våra avtalsförsäkringar. Årets ringaktivitet genomförs i LO-distrikten Mellersta Norrland, Dalarna och Gävleborg samt i Stockholms län och pågår från och med den 3 oktober och avslutas den 30 november.
Vi kan se att många anställda missar att söka ersättning från våra avtalsförsäkringar när de bland annat varit sjuka, föräldralediga eller blivit uppsagda samt att många missar att göra ett aktivt val när det gäller avtalspensionen.
Det ska bli väldigt intressant och följa vår ringaktiviteten under oktober och november.
Bor du i Mellersta Norrland, Dalarna och Gävleborg eller i Stockholms län och jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal, så kanske just du får ett samtal från en av de 41 försäkringsinformatörer som kommer att jobba i ringaktiviteten.
Patrick Roselin
Ombudsman, ansvarig för Facket Försäkrar verksamheten
LOs organisationsenhet