Till lo.se Sök Meny
DN:s pinsamma försök till äreräddning…

DN:s pinsamma försök till äreräddning…

Igår berättade Dagens Eko att av de 62 000 som utförsäkrats var en tredjedel (ca 22 000) deltidssjukskrivna. Idag påstår DN:s ledarsida bl.a. att det bör ses som en framgång att ett år efter utförsäkringen var 17 procent (ca 10 540) av de 62 000 “sysselsatta”. I vilken utsträckning eller omfattning dessa arbetade känner man inte till. Inte heller har man någon aning om dessa personer arbetade redan när de utförsäkrades. Att i detta läge påstå att man bevisat att politiken varit lyckosam när det gäller att få fler långtidssjuka i arbete blir bara pinsamt.

Extra pinsamt blir det när det så tydligt framgår att DN-skribentens enda överordnade syfte tycks vara att ärerädda alliansregeringen i allmänhet och sjukförsäkringsreformen (från 2008) i synnerhet.

Efter Ekots utmärkta faktagranskning igår önskar man bara att fler journalister i framtiden känner sig manade att sätta ett kritiskt finger på de siffror, som kommer uppifrån, och sedan ställa sig frågan vad dessa siffror egentligen säger. Det skulle vår demokrati må bra av…

********************

Bloggat: Ett hjärta Rött om lögn och statistik, Göran Johansson om regeringen och sjukförsäkringen, Martin Moberg om sjukförsäkringen och siffretrixandet, Peter Johansson om Annie Lööf, Peter Högberg om ett kommunstyrelsesammanträde, Alliansfritt Sverige om siffertrixandet och sjukförsäkringen.

Press och media:  Allehanda, Arbetarbladet, Aftonbladet, Dagbladet, Dala-demokraten, Folkbladet, Smålands posten, Linköpings tidning, SVT, Dagens industri 1, 2, 3, SR, Kinda posten, DN, Värmlands folkblad, Piteå-tidningen, Dala-demokraten

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading