Till lo.se Sök Meny
Klassklyftornas sociala konsekvenser…

Klassklyftornas sociala konsekvenser…

År 1980 åkte årskurs 9 vid Vittangi grundskola till England på skolresa. Detta var en omtumlande tid, inte bara för oss vittangiungdomar. Året innan gav Clash ut plattan “London Calling” och Margret Thatcher kom till makten. Det dröjde bara några år så stod bilar i brand och vi hade kravaller och upplopp i Londons förorter. De växande klassklyftorna angavs som främsta orsak.

Då var England det land där klassklyftorna ökade mest. Idag händer ungefär samma sak i vårt land. Bilar stätts i brand och ungdommar kastar sten mot poliser i Husby. Nu är det här som klasskillnaderna ökar allra snabbast. Är det bara en tillfällighet att flera av ministrarna i vår högerregering har Thatcher som förebild och idol?

****************************************

Bloggat:  Leine Johansson om att socialbidragstagare tvingas jobba, Göran Johansson om konkurrens med arbetskraftskostnader i EU, Alliansfritt Sverige om Max Gustafsons illustrationer och om om Stefan Hanna o CUF-libertanianer, Peter Högberg om våldet och de vuxna ”vännerna”, Martin Moberg om dagsaktuella ämnen, Daniel Swedin om Kristerssons falska samförstånd, Maria Georgieva om öppen journalistik, Susanna Holzer om betydelsen av kostnaden att anställa unga, Yonna Waltersson om att läkarorganisationerna sågar lag om vård av papperslösa, Olov Abrahamsson om att personer med funktionsnedsättning drabbas i alliansens Sverige

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading