Till lo.se Sök Meny
De förolyckade byggnadsarbetarna riskerar vara utan försäkringsskydd

De förolyckade byggnadsarbetarna riskerar vara utan försäkringsskydd

Jag hoppas vid gud att det inte stämmer. Att företaget som de omkomna byggnadsarbetarna vid olyckan i Hjorthagen arbetade på inte hade kollektivavtal. Utan avtal är risken stor att de inte hade någon livförsäkring.

När vi försäkrar oss är det ofta mot sådant som vi hoppas aldrig händer. Husbrand, trafikolycka, stöld. Så är det med de kollektivavtalade försäkringarna också. Arbetsskada, sjukdom, förtida död. Men, om olyckan ändå är framme, så är det en trygghet och kanske också en liten tröst att ha en försäkring som ger ekonomisk ersättning.

I arbetslivet är det kollektivavtalet som ger tryggheten. Vi är alla gemensamt med och betalar för de kollektivavtalade försäkringarna för att ha skyddet om olyckan händer. Som när en metallkonstruktion ramlar ner och träffar en skylift och två män i 30-årsåldern dör.

Inga pengar i världen kan ersätta deras liv men med kollektivavtal och livförsäkring kunde deras efterlevande, fruar och barn, ha fått en större ekonomisk trygghet.

Jag hoppas vid gud att det inte stämmer.

 

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading