Till lo.se Sök Meny
Grekland angår oss

Grekland angår oss

Dramat kring Greklands skulder och möjlighet till en hållbar ekonomisk politik utspelas med oss som åskådare. En del följer utvecklingen med spänning, medan andra kanske slår ifrån sig med en känsla av att ”det där är långt bort”.

Men Greklands ekonomi hänger ihop med vår svenska. De villkor som det grekiska folket får för sin vardag och framtid är inte bara en teknisk eller finansiell fråga, utan i allra högsta grad politisk.

Europafacket, ETUC, där LO är medlem, har skrivit ett öppet brev till beslutsfattarna i EU med en uppmaning att arbeta för en konstruktiv lösning; en överenskommelse med den grekiska regeringen som är socialt rättvis och ekonomiskt hållbar. En av undertecknarna av det öppna brevet är LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Läs hela brevet här:

ETUC öppet brev om Grekland

 

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading