Till lo.se Sök Meny
Europafacket om EU efter Brexit

Europafacket om EU efter Brexit

Måndag den 11 juli samlades fackliga ledare från Europafackets medlemsorganisationer för att diskutera den gemensamma framtiden i EU och Europa efter Storbritanniens omröstning om att lämna EU. Då antogs ett uttalande, som börjar med att uttrycka en allvarlig oro över möjliga negativa konsekvenser vad gäller jobb och arbetsvillkor för såväl brittiska som övriga europeiska arbetare efter omröstningen som förespråkar utträde.

Detta är en osäker tid. Vi måste arbeta tillsammans för ett starkt och mer demokratiskt Europa. Arbetare får inte ställas mot varandra. Vi behöver handling för att motverka lönedumpning och för att säkra att kollektivavtal och nationella förhandlingssystem respekteras.

Europas arbetare behöver löneökning. Höjda löner bidrar till ekonomisk återhämtning och minskad ojämlikhet. Löner och arbetsvillkor måste förbättras. Det är inskrivet i fördraget att EU syftar till förbättrade levnads- och arbetsvillkor.

EU måste leverera hållbar tillväxt, goda jobb och framtidshopp.

Europafacket och dess medlemmar kommer fortsätta att arbeta tillsammans i solidaritet för ett bättre Europa, baserat på social rättvisa. Den europeiska fackföreningsrörelsen står beredd att bidra konstruktivt för ett mer demokratiskt EU, och reformer som leder till mer jämlikhet och goda levnads- och arbetsvillkor.

 

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading