Till lo.se Sök Meny
Nu ska klyftorna slutas

Nu ska klyftorna slutas

Inga särskilt utsatta områden. Återigen tar Socialdemokraterna ett vallöfte från S i Göteborg och gör det till sitt eget.
Att sluta klyftorna, att bygga bort boendesegregationen, öka tryggheten och rusta upp miljonprogrammets hyreskaserner. Allt det är oerhört viktigt.

Men det är faktiskt helt vanlig välfärdspolitik som är allra viktigast. När Stefan Löfven i sin första regeringsförklaring sa att de påverkbara hälsoklyftorna ska slutas på en generation så var det egentligen samma löfte som det att det inte ska finnas några särskilt utsatta områden.

Förutsättningen för båda löftena är nämligen att människor har jobb. Riktiga jobb. Att skolan fungerar och jämnar ut så att alla har likvärdiga livschanser.

Jo, det behövs också akuta insatser för att öka hälsan, minska trångboddheten och tackla kriminalitet och parallella samhällen men grunden är välfärdspolitik och att omfördela välstånd.

Att inga områden ska vara särskilt utsatta är ett löfte som kommer att göra vardagen för många LO-medlemmar bättre. Tryggare i bostadsområdet, bättre skolor för barnen och en fast heltidsanställning. Det är kitt som bygger välfärden stark och som sluter klyftor mellan vanligt folk.

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading