Till lo.se Sök Meny
Regeringen levererar till Västsverige!

Regeringen levererar till Västsverige!

Efter en vår där de progressiva förslagen inte direkt stått som spön i backen, varken från regeringen eller oppositionen, har denna sommarvecka i slutet av maj och början av juni varit annorlunda.

Nu har vi en lång rad bra förslag att som LO-företrädare lägga fram till väljarna. Förslag som gör hela arbetsmarknaden bättre och förslag som kommer att öka Västsveriges konkurrenskraft på en global marknad.

De åtgärder som föreslås i regeringens handlingsplan för en trygg arbetsmarknad kommer att innebära ökad trygghet framförallt för kvinnor och unga med låga inkomster. De bidrar också till att minska risken för lönedumpning och social misär för arbetskraftsinvandrare. Oseriösa arbetsgivare och lycksökare kommer att få det tuffare. I Sverige ska svenska kollektivavtalsstadgade löner gälla.

Att debatten om att #stoppavinstjakten pågår parallellt är också glädjande.  Den visar att Sverigedemokraterna och de borgerliga partierna inte i första hand har folkets bästa för ögonen utan snarare att tillfredsställa de välbärgade vännerna i Svenskt Näringsliv och närstående organisationer. Trots en massiv folkvilja för att begränsa vinsterna i välfärden så verkar det som att kapitalets hantlangare i riksdagen kommer att rösta mot. Det innebär tyvärr att lagförslaget kommer att falla men visar med all önskvärd tydlighet var de borgerliga partierna står.

Att det går bra för Sveriges ekonomi råder det ju ingen tvekan om. Därför var det också väldigt glädjande att infrastrukturministern tillkännagav att regeringen kommer att satsa på höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Borås via Landvetter med byggstart 2024. Pengar är också avsatta till farledsfördjupning i Göteborgs Hamn. Två projekt som stärker vår region och som ytterligare kommer att befästa vikten av en fungerande infrastruktur i och runt Göteborg.

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading