Till lo.se Sök Meny
Borgarna skiter i de strävsamma arbetarna

Borgarna skiter i de strävsamma arbetarna

När jag gick till jobbet idag så såg jag en renhållningsarbetare, en sopgubbe, i full färd. Han var kanske några år äldre än mig men långt från pensionen. Det syntes att han har ont i varje steg och varje rörelse han tar. Att kliva upp i förarhytten är en prövning. En av alla våra vardagshjältar som får samhället att rulla.
Utan att veta ett skit så antar jag att han väntar på operation i nån evighetslång kö. Eller att han snart kommer att behöva sjukskriva sig i väntan. Det finns en risk att sjukskrivningen kommer att bli lång.
Om borgarna vinner på söndag så riskerar den här strävsamma arbetaren att bli av med sin sjukskrivning. Inte för att han blivit frisk. Utan för att han tar för lång tid på sig att bli frisk.
De vill dessutom sänka taket så att ersättningen kanske blir mindre.

Här finns tre systemfel som Socialdemokraterna har identifierat och vill göra något åt.

  1. Alla ska ha en arbetsmiljö så man kan jobba till pensionen utan att bli utsliten. Men om man behöver eller vill byta bana på vägen ska det finnas goda möjligheter till det. Det är en investering för samhället.
  2. Köerna till sjukvården är orimliga. Pengar finns men används fel idag. Det behövs vårdpersonal, inte fler administratörer för att sköta privatiseringar i vården.
  3. Sjukförsäkringen är en trygghet som du har förtjänat. Man blir inte frisk av att bli fattig. Den bortre tidsgränsen skapar bara stress och fattigdom. Inte fler friska människor. Att ta tillbaka den som borgarna vill är bara ett sätt att sänka skatterna för de rika.

På söndag röstar vi mellan två sätt att se på människor. Antingen ser vi arbetare som lata människor som behöver piskor för att göra sin plikt för att de rikas liv ska fungera. Eller så ser vi arbetare som livsnödvändiga länkar i en samhällskedja där ingen är mer värd en någon annan.

Du väljer.

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading