Till lo.se Sök Meny
Maktkartan i Västsverige 28/10 2022

Maktkartan i Västsverige 28/10 2022

När arbetsveckan började saknades det helt röda kommuner på min maktkarta över Västsverige. Häromdagen blev det klart att Sotenäs blir S-styrt med stöd av V och MP, och idag blev även Göteborg bekräftat som S-styre med samma stödpartier. Det saknas fortfarande besked i några västsvenska kommuner men att både Göteborg och Västra Götalandsregionen blir S-styrda lovar mycket gott även om 2023 blir ett ekonomiskt tufft år. Som ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige för (S) var det ett skönt besked rent personligen också.

Med reservation för förändringar och att det saknas någon minoritetsasterisk.

I Västsveriges 55 kommuner så är maktbalansen relativt orubbad om inget dramatiskt händer i de kommuner som ännu inte presenterat nya styren. 6 kommuner byter från M till S och 4 byter från S till något annat. Även Västra Götalandsregionen byter från M till S-styre. Nytt är att M och S tillsammans ingår i betydligt fler styren än tidigare.

SD kommer att ha KSO-posten i tre kommuner och sitta med i styret i ytterligare någon kommun. Det kan bli fler innan kartan är färdigritad.

Konstigaste styret? Götene. Där får lokalpartiet Götenes Framtid KSO-posten och ska styra tillsammans med M, C, KD, L och MP i minoritet!
Falköping är god tvåa där M ska styra med C, KD, V, L och MP i minoritet.
Källa: Wikipedia, lokala medier

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading