Till lo.se Sök Meny
En obehaglig DDR-doft sprider sig i det svenska näringslivet…

En obehaglig DDR-doft sprider sig i det svenska näringslivet…

Det är skrämmande att se den demokratisyn som idag uppenbarligen råder i delar av det svenska näringslivet. Att det hos vissa personer fanns en utbredd brist på respekt för seriös forskning visste vi redan, inte minst pga de otaliga näringslivsfinansierade och hårdvinklade Timbro- och Ratiorapporter som borgerliga ledarskribenter numera okritiskt och regelbundet refererar till.

Men när man nu inom SNS rensar ut seriösa forskare (Laura Hartman och Olof Pettersson) som drar “oönskade” slusatser börjar man onekligen känna en obehaglig DDR-doft sprida sig. I de salonger där man så ofta hyllar begrepp som “valfrihet” och “mångfald” tycks idag ofriheten och enfalden härska.

Den brist på respekt för vetenskapligt grundade slutsatser och argument som uppenbarligen är vida spridd i olika näringslivskretsar kan faktiskt också få långsiktigt allvarliga samhällsekonomiska konsekvenser. För hur ska man i framtiden, utifrån en facklig utgångspunkt, kunna komma överens med en motpart som inte respekterar sakligt grundade argument? Risken finns, om fler i näringslivet följer det exempel som “utrensarna” på SNS statuerat, att vi får en mycket besvärlig framtida förhandlingssituation på arbetsmarknaden…

**********************

OBS! Läs bloggaren Ett Hjärta Rött om regeringens hantering av arbetsrätten och likheterna med tekniken att hugga huvudet av kaniner! Läs även Martin Klepkes analys rörande SAAB:s framtid i LO-Tidningen!

Press: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6, SVD7, SVD8

Bloggat: Ett Hjärta Rött om höstbudgeten och M:s arrogans, Martin Moberg om Miljöpartiet, Johan Westerholm om mittfältet i politiken, Peter Andersson om politiska skillnander mellan stad och land, Jinge om det nya miljöpartiets förborgerligande, Tord Oscarsson om Palestina, fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading