Till lo.se Sök Meny
Alliansväljarna håller med LO!

Alliansväljarna håller med LO!

En tydlig majoritet av alliansväljarna håller med LO i frågan om vinst i välfärden. Det framkommer i en intressant debattartikel på dagens Brännpunkt:

“Mer än sex av tio alliansväljare (63 procent) är kritiska mot vinstuttag. Visserligen accepterar man att verksamheten kan få drivas med vinst, men med den begränsningen att den ska återinvesteras i verksamheten. Oaktat om vi går mot ett välfärdsval är detta något för alliansens partistrateger att ta in och formulera trovärdiga svar på.”

Läs mer om detta i dagens Svenska Dagbladet. Ja, det är faktiskt samma tidning som i söndags, i en text av PJ Anders Linder, utmålade LO som “extrema” när det gäller synen på vinst i välfärden. Detta alltså pga att LO-kongressen intagit samma ståndpunkt som nu en tydlig majoritet av alliansväljarna uttrycker…

Man kan onekligen fåga sig vem det är som är extrem, PJ Anders Linder?

************************

Media: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8

Bloggat:  Peter Johansson om moderat politik, Göran Johansson om modernitet, Ann-Sofie Wågström om FP, Leine Johansson om att arbetsmarknad är inget för Reinfeldt, Martin Moberg med ett Almedalstips, Lena Sommestad om tvåårs-regeln, Alliansfritt Sverige om vecka 28, Löntagarbloggen om företagen och arbetsmiljöarbetet

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading