Till lo.se Sök Meny
SD hoppar hit och dit i sjukförsäkringsfrågan

SD hoppar hit och dit i sjukförsäkringsfrågan

SD svajar hit och dit i sjukförsäkringsfrågan. Det blir extra tydligt då vi granskar hur de agerat när det gäller ”stupstocken” (bortre tidsgränsen) i sjukförsäkringen:

1.) När S/MP-regeringen i februari 2016 tog bort ”stupstocken” (den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen) gjorde inte SD gemensam sak med alliansen för att förhindra detta. Men den 14 december, strax före jul förra året, röstade de ändå i riksdagen tillsammans med alliansen för att återinföra ”stupstocken” i sjukförsäkringen.

2.) Sedan svängde de igen den 6 juli (Almedalen 2018) och sa att de inte ville ha tillbaks ”stupstocken”. Då presenterar Linus Bylund och Julia Kronlid en ny linje på ett seminarium (se även debattartikel i SvD den 29 juli).

3.) Ett lappkast görs igen den 21 augusti. Då säger partiledare Åkesson, i en radiointervju med Erik Blix i P4, att SD nog ändå är för någon sorts bortre tidsgräns…

Slutsats: SD går inte att lita på i sjukförsäkringsfrågan. De agerar precis som i frågan om vinster i välfärden. För dem tycks inte välfärdsfrågorna väga särskilt tungt. När moderaterna och näringslivslobbyn ber om det ställer de upp. SD är ett en rasistiskt enfrågeparti som fixerat sig vid att kasta ut invandrare. Samtidigt har SD varit tydliga med att de vill se ett regeringsskifte och en högerregering.

En röst på SD är alltså en röst på de nedskärningar i sjukförsäkringen (lägre ersättningar, återinförd stupstock, snävare tidsgränser, en extra karensdag osv) som moderaterna varit tydliga med att de vill genomföra.

3 svar på ”SD hoppar hit och dit i sjukförsäkringsfrågan”

 1. Tobias skriver:

  Och då undrar man ju lite till mans, var finns protesterna?
  Var finns motståndet?
  Var finns empatin?
  Var finns företrädarna för dem som drabbas av denna politik som gör arbetare och sjuka ännu fattigare?

  Var finns rättsskyddet?
  Var finns rättssäkerheten?

  Ja, jag ser inte något av detta i bebatten eller i massmedias tryck. Så vad skall en arbetsskadad tro nu för tiden om sina FÖRSÄKRINGAR?
  Kan man lita på försäkringarna gäller och att villkoren inte ändras godtyckligt?

  Vilken politker kommer att försvara arbetsskadades och sjukas inbetalda försäkringar i sjukförsäkringen och socialförsäkringen? Eller blir det godtyckliga beslut som skall ges och gälla?

  Mycket frågor och inga svar. Inte från någon som kan påverka, i vart fall.

 2. Nollan skriver:

  Sjukförsäkringen ser ut som svängdörr,,, inkomtbortfalls principen fallerat genom märkliga nollade sgi!
  Rättsäkerheten , patient säkerheten hotad, medc evidens respekteras inte,,,,
  Betingstyrda konsulter inom fk med låg kompetens ,är för länge sedan utdömda av objektiva ..prof inom området förvaltningsrätt , sjukförsäkringsrätt,, de även påtalat från lo, samt lo tco rättskydd,,, systemsfelet fortlöper… sjukdomdrabbade försäkrade mellan stolarna, ,,

  De ökat förvåning man ser hela systemets haveri, kvasli, hittepå system ,
  Många har fått hela sin ekonomi raderad, fiktiva pinnar, livet är redigt surt för den försäkrade

  Modellen liknas vid moment 22, utan grundlags stöd tom,,, ingen tar ansvar gör ingen vill befatta sig med svarte petter,, heller etisk vård,,,
  Hur lagas hålet? Som givetvis kommer att bli försäkrade medborgares största problem,,,om blir sjukdoms drabbad,,, samordningen stande visst redan på ruta ett,, pga felanalys

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading