Till lo.se Sök Meny
Ulf Kristerssons och Sverigedemokraternas oförmåga att skydda barnen i inflationskrisen

Ulf Kristerssons och Sverigedemokraternas oförmåga att skydda barnen i inflationskrisen

Sverige har under väldigt lång tid varit känt som ett land med en stark välfärdsstat och en socialt medveten politik. Tyvärr verkar detta rykte vara hotat i ljuset av den pågående inflationskrisen, och barnen som bor i vårt land lider av dom allvarliga konsekvenserna av denna ekonomiska kris. Ulf Kristersson och Sverigedemokraterna har visat på en oroande handlingsförlamad oförmåga att skydda barnen i Sverige under dessa tuffa tider.

En av de mest skrämmande aspekterna av inflationskrisen är att förskolor och skolor vittnar om ökad hunger bland barnen innan och efter helg. Det är oacceptabelt att  barn i Sverige i ska gå hungriga till skolan! Skolmåltider är än så länge en grundläggande del av barns välbefinnande för en god utbildning. När föräldrar inte har råd med näringsrik mat är det barnen som lider mest. Att se den oroande trenden öka i omfattning är en skam för dom styrande i vårt land.

Vinterkläder är en annan nödvändig utgift som vi föräldrar i allt högre grad har svårt att bekosta idag. Sverige har kalla vintrar, och att inte kunna förse barnen med lämpliga kläder för att skydda dem från kyla är farligt för barnens välbefinnande och hälsa. Att Högern inte har förmågan att adressera detta problem på ett meningsfullt sätt är en svaghet i deras politik.

Det är viktigt att påpeka att inflationskrisen inte är något som politiker som Ulf Kristersson och Sverigedemokraterna kan kontrollera direkt. Men deras reaktion och strategier för att mildra dess effekter är något som ska bedömas och måste jämföras med hur länder runtomkring hanterat krisen. Det är uppenbart att deras prioriteringar inte ligger på att skydda de mest sårbara i samhället, nämligen barnen.

För att skydda barnen i inflationskrisen behöver det finnas en tydlig politisk vilja att omfördela resurser och se till att barnfamiljer får det stöd dom behöver. Det handlar om att sätta barnens välbefinnande i första hand och arbeta för att minska ekonomiska klyftor. Det krävs modiga politiska åtgärder och en vision som sträcker sig bortom kortsiktiga vinstintressen.

I Sverige har vi en lång historia av att skydda de svaga och se till att barnen har en trygg och hälsosam uppväxt. Det är en tradition som måste fortsätta även i dessa svåra tider. Ulf Kristersson och Sverigedemokraterna måste ta ett steg tillbaka och tänka på vad som är viktigast för Sveriges framtid: våra barn. Att skydda dem i inflationskrisen är en moralisk skyldighet och en test på vår nationella samvetsförmåga. Det är hög tid att agera!

Christine Marttila 

4 svar på ”Ulf Kristerssons och Sverigedemokraternas oförmåga att skydda barnen i inflationskrisen”

 1. Arne Johansson skriver:

  Jag tror att du har en allt för optimistisk syn på Sveriges status på välfärden i dag. Vi har kvar vår idé om välfärden men den är så rationaliserad och besparad att vi har inte kvar någon välfärdssektor . Vi har massor med byråkrati och administration. Massor med hövdingar men inga soldater det blir inget krig

  1. Jag delar din bild om att välfärden behöver stärkas och byråkratin minska kraftigt.

 2. Nils Andersson skriver:

  Maktkåtheten hos regeringen, och Åkesson. Samt att följa Svenskt näringsliv, och kapitalets målsättning. Är deras mål. Hur den lilla medborgaren , lever och mår. Är inte intressant i nuläget. Att vi skall behöva platser inom kommuner. Dit vissa måste gå. För att få mat, dryck. Är ett fattigdomsbevis. För ett land som Sverige. Där skall ingen behöva svälta, fara illa. Vara utan tak över huvudet. Visst man har det värre i Ukrania. Men dom är i krig. Det är inte Sverige. Varje kommun borde göra en inventering av barnfamiljer. Se till. Så dom får råd, stöd, hjälp. Och om inte föräldrarna. Av olika orsaker, inte klarar det. Man tar hand om barnen.

 3. Anette skriver:

  Mina barnbarn kommer hem från skolan och berättar att de inte blir mätta av lunchen i skolan. Då går de oftast hem ca 13:30 och är väldigt hungriga. De gånger de äter mellanmål på fritids är det endast knäckebröd de får att äta. T.o.m. lärarna har bett föräldrarna att barnen behöver mer frukt och eller en smörgås , för att äta det på rasten, pga att de är hungriga. Sedan berättar barnen att några barn aldrig har med sig frukt eller annat. Mina barnbarn brukar dela med sig, ändå glad att de gör det.
  Har sett och förstått av barnbarnen att det är några barn i klasserna som inte har gympakläder, gummistövlar eller regnkläder. Då har inte vintern börjat än på västkusten. Jag hoppas att alla barn ska kunna äta sig mätta och har kläder som fungerar i alla väder. Känns så ledsamt att många barn ska ha det så här.

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading