Till lo.se Sök Meny
There is power in a union!

There is power in a union!

Solidariteten som visas upp från fackförbund, Tesla-ägare och allmänheten kastar ljus över Teslas anställdas strävan efter kollektivavtal. Nu är det inte enbart kampen om villkoren på jobbet som fått uppmärksamhet utan också synen och meningen med kollektivavtal och vår Svenska modell.

Kollektivavtal är avtal mellan fackförbund och arbetsgivare som reglerar arbetsvillkor, löner, pensioner, försäkringar, arbetstider och andra anställningsförmåner. Det är en grundläggande del av den fackliga kampen för att säkerställa rättvisa och trygghet på arbetsplatsen. Kollektivavtalet ger även anställda en röst och en plattform för att påverka beslut som påverkar deras arbetsliv.

Men vad tjänar arbetsgivaren på kollektivavtal? Jo, dom tjänar otroligt mycket på avtalet. För arbetsgivare är dom stora fördelarna med kollektivavtalet att det skapar stabilitet och förutsägbarhet. Spelregler på arbetsplatsen som är tydliga. Avtalet minskar risken för konflikter, då fredsplikt råder under gällande avtal. Ett kollektivavtal skapar också en mer harmonisk och produktiv arbetsmiljö

Fackförbundens och allmänhetens stöd är såklart avgörande för att belysa behovet av kollektivavtal för dom Tesla-anställda. Solidariteten visar att gemenskapen har en enorm kraft och påverkan för förändring och möjligheten till en uthållig kamp för rättvisa arbetsvillkor.

Teslas anställdas kamp för kollektivavtal är inte bara en fråga om arbetsvillkor, utan har visat den enorma kraften i solidaritet och gemenskap. Kollektivavtal är en grundpelare för att skapa och rättvisa och sund konkurrens på arbetsplatser i Sverige 

Christine Marttila 

Ordförande LO Distriktet i Västsverige 

2 svar på ”There is power in a union!”

  1. Anette skriver:

    Verkligen bra!
    Tänk om facken, kommunal framförallt , trots att de har kollektivavtalen, så är vårdsektorn på väg att rasa. Med de nya hälsoscheman, med timecare, som många använder till att lägga schema. Nu ska framförallt Göteborgs stad göra om och har bla anställt schemakontrollerare, som lägger schema. Arbetstagarna får väldigt lite delaktighet i detta. Önskvärt att det blir debatt kring detta ämne!

  2. Arne Johansson skriver:

    Kollektiv avtalet är en stor del av den svenska identiteten och borde erkännas av alla

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading