Till lo.se Sök Meny
Betala ditt partaj själv Ulf Kristersson

Betala ditt partaj själv Ulf Kristersson

I en tid där vårt samhälle står inför svåra utmaningar så som personalbrist inom kommuner och regioner och samtidigt pågår uppsägningar inom vården och skolan, väljer Ulf Kristersson att arrangera en 60-års fest för sig själv med 350 inbjudna gäster på bekostnad av oss, skattebetalare! Med sina egna pengar skulle han kunna finansiera festen och undvika kritiken. Pengarna behövs så mycket mer på andra ställen.

Det är för mig svårt att förstå hur en ledare kan lägga skattepengar på en överdådig fest samtidigt som hans politik ger upphov till personalnedskärningar inom viktiga samhällsfunktioner. I regionerna kämpar undersköterskor och läkare med ökande arbetsbelastning och brist på resurser och uppsägningar. I kommunerna drabbas elevassistenter och lärare av nedskärningar, vilket direkt påverkar kvaliteten i vårt utbildningssystem.

Att Kristersson väljer att använda skattebetalarnas pengar till en fest istället för att stötta välfärden är ett tydligt tecken på fel prioriteringar och hur långt ifrån vanligt folks verklighet han befinner sig . Det sänder en signal om en obalans i hur resurser kan fördelas. Även om man kan göra så, så borde man faktiskt avstå!

Det är dags att reflektera ordentligt över vad som verkligen är viktigt för vårt samhälle. Ulf Kristersson har möjlighet att visa vägen genom att såklart finansiera sin egen fest och därmed frigöra dessa pengar för att stärka vården och utbildningen, men det behövs ju såklart mer tillskott än så. En ansvarsfull ledare borde vara en förebild, särskilt i tider av svår inflation.

Jag tycker det är hög tid för en öppen diskussion om politikernas användning av skattemedel och deras ansvar gentemot medborgarna. En sund och rättvis fördelning av resurser är avgörande för att skapa ett starkt och hållbart samhälle.

4 svar på ”Betala ditt partaj själv Ulf Kristersson”

 1. Arne Johansson skriver:

  Håller med dig
  Att vår förnäma stadsminister vill fira det kan man förstå men är det en statsangelägenhet det är en annan fråga och tyvärr så är han inte den första personen i den här situationen som resonerade så
  Jag tycker att det ska diskuteras mer

 2. Anette skriver:

  Alltså våra politiker som leder Sverige!
  När vårt samhälle håller på att braka ihop, kollektivtrafiken, med bussar, spårvagnar och tåg. Det finns inga som vill arbeta som chaufförer, undra på det med den arbetsmiljön de har och de lönerna!
  Vårdsektorn än värre, läste om en stad som har tappat 40 procent av sin personal i hemtjänsten. Det förstår jag också, med usla arbetsvillkor och dåliga löner med så dålig arbetsmiljö . Flera sjukhus har ledning avsagt sig arbetsmiljöansvaret. Vilket de inte borde kunna få,
  enligt mig..
  Många kan inte betala sina räkningar, som mat, el etc trots att det är arbetsföra och har lön.
  Tycker att politiker misslyckas med de mesta, mycke snack och lite verkstad.
  Sen kommer stadsministern med detta att fira sitt kalas och låta oss skattebetalare betala detta! Att han inte skäms! Om han vill ha kalas så har han råd att bekosta det själv. Han har råd med det, med den lönen han har!

 3. Sven Samuelsson skriver:

  Fel att vi skattebetalare skall stå för notan! Det är ju ett helt privat kalas!
  Stå för Dina egna kostnader själv! Ulf Kristersson!

 4. Makteliten borde skämmas! skriver:

  Tydligen gjorde Stefan Löven likadant, något tårtkalas när han fyllde 60… oavsett vilket parti stadsministrarna tillhör, så borde inte skattebetalarna betala deras kalas! Så skamligt! Så trött på makteliten som utnyttjar allt de kan, trots sina höga löner, så skyller de på varandra, så gjorde han osv då har jag också rätt till detta. De har så mycket privilegium medan pöbeln inte ens kan få en kopp kaffe, i dessa tider måste detta dras in på flera arbetsplatser! De gamla kan inte få en bulle till fikat osv Listan är lång!

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading