Till lo.se Sök Meny
Ulf Kristersson leker auktoritär ledare

Ulf Kristersson leker auktoritär ledare

Några funderingar kring prioriteringar, civilförsvar och Ulf Kristerssons desperata försök att verka tuff bland auktoritära världsledare.

I dagens politiska landskap framträder en oroande trend som Ulf Kristersson försöker haka på, de verkar vara en autoritär ledarstil han eftersträvar att visa utåt. Det är tydligt att hans tonläge har skärpts efter talet på folk och försvar. Samtidigt som han trissar upp oron för krig till panik ser vi en pågående slakt inom sjukvården, vilket väcker frågor om prioriteringar och om han inte förstår behovet av ett starkt civilförsvar.

Kristerssons höjda tonläge och att han försöker framställa sig som en stark ledare borde väcka bekymmer hos hans egna väljare. En auktoritär ledarstil kan underminera demokratiska värderingar och inskränka på individens rättigheter. Det är viktigt att reflektera över hur denna förändring kan påverka samhället som helhet.

I en tid där sjukvården står inför utmaningar och nedskärningar, blir det tydligt att Kristerssons fokus är felriktat. Att slakta sjukvården medan man satsar på att höja försvarstonen skapar en stor obalans i samhällets grundläggande funktioner. Vi behöver en ledare som förstår att soldater inte betyder någonting utan ett starkt och fungerande civilförsvar.

Det är avgörande att påpeka att säkerheten och välmåendet för medborgarna inte endast handlar om militära styrkor. Ett starkt civilförsvar, och en väl fungerande sjukvård, är lika viktigt som ett starkt försvar. Att Kristersson inte vill se detta skapar en obalans och en sårbar nation.

Ulf Kristersson behöver omvärdera sina prioriteringar och erkänna att ett land inte bara mäts i militär styrka utan också i dess förmåga att skydda och vårda sina medborgare. En balanserad ledare ser till helheten och arbetar för att stärka alla samhällssektorer, inte bara de som ger en omedelbar ”politisk vinning”

Det är nu av yttersta vikt att Kristersson och andra ledare inser att en auktoritär ledarstil och nedskärningar inom sjukvården inte leder till ett hållbart och tryggt samhälle. Medborgarna förtjänar en ledare som prioriterar deras välmående och investerar i alla delar av samhället, inklusive ett starkt civilförsvar.

Såhär står det om det civförsvaret på MSBs sida

”Miljoner människor ingår i det civila försvaret

Civilt försvar handlar om hela samhällets förmåga att skydda civilbefolkningen vid krigsfara och krig. Det kan vara att se till att sjukvården fungerar, liksom mattransporter, vattenförsörjning och barnomsorg. För att samhället ska fungera så bra som möjligt behöver människor gå till jobbet. Därför behöver förskolor och skolor vara öppna. Det handlar om att säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna och upprätthålla en nödvändig försörjning. En uppgift för det civila försvaret är att stödja Försvarsmakten, exempelvis med sjukvård till skadade soldater och med transporter.”

Med denna beskrivning från MSB och Kristerssons nuvarande politik byggs inget starkt totalförsvar, det raseras bit för bit.

4 svar på ”Ulf Kristersson leker auktoritär ledare”

 1. Anette Andersson skriver:

  Bra blogg! Den här behövs. Tack.

 2. Arne Johansson skriver:

  Är det så Tidö gänget ska jobba?
  Montera ned cevilsamhället och bygga upp en militär och polis stat av det vi ser i Belarus och Ryssland med andra halv eller hel militära stater där civil samhället har en underordnad betydelse.
  Den nu varande regeringen verkar bara kunna tänka på inflation ,lag och ordning och militär upprustning och jag glömde kärnkraft.
  Att hela landet går på knäna under det åtstramnings program som kallas inflationsbekämpningen det tar man ingen notis om.
  Vart kommer det att sluta ?

 3. Karl skriver:

  Det här är en del i Kristerssons paradigmskifte

 4. Anette skriver:

  Håller med dig! Vart ska välfärden få sina pengar ifrån?!
  Som vanligt lovar regering runt och håller tunt. Sååå trött på denna ledning!

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading