Till lo.se Sök Meny
Läs en av de absolut viktigaste nyhetsartiklar jag medverkat i!

Läs en av de absolut viktigaste nyhetsartiklar jag medverkat i!

Idag vittnar Therese i dagens ETC om vad som hände när hon kastades ut ur sjukförsäkringen. Det är tunga ord att ta in. Inte minst för att vi ju vet att i morgon kan det vara du eller jag som står där, utan stöd när vi som bäst behöver det.

Therese återvände från mörkret och kan idag sätta ord till sin upplevelse. Hon bär på en viktig erfarenhetsbaserad kunskap, som de flesta av våra politiker och beslutsfattare saknar. Förra veckan gjorde exempelvis socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) ett utspel med anledning av att Försäkringskassan konstaterat att sjukskrivningstalen åter ökar. Den främsta orsaken tycks vara att allt fler drabbas av någon form av psykisk diagnos.

Enligt Ulf Kristersson är en sjukskrivningsperiod ofta ”kontraproduktiv”. Istället vill han att personer med psykisk ohälsa som idag är sjukskrivna ska tvingas in på arbetsmarknaden. Therese är dock, i likhet med en rad experter, mycket kritisk till ministerns utspel. Sjukskrivningen var inte problemet före henne, hon blev psykisk sjuk när hon kastades ut ur försäkringen. Utförsäkringen blev en utlösande faktor.

”– Om regeringen vill tvinga personer med utmattningssyndrom att börja arbeta tycker jag att det är förkastligt. Jag hade ett jobb även när jag mådde som sämst. Många trodde att det skulle räcka. Men det gjorde det inte”, säger hon.

Läs Thereses berättelse och sprid hennes kloka ord vidare. Förhoppningsvis når de fram till de politiskt ansvariga!

*************************************

Andra lästips: Christer Gunnarsson, Dagens ArenaMartin Moberg, Tobias Baudin i NSD, och Unionen Opinion

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading